Javított formában itt is olvasható.

Egy könyvecském elérhetősége blog formájában.

2023. március 18., szombat

Galaktikus kulcslyuk, Pálosok, egyebek

Mi is az a galaktikus kulcslyuk? Ezt a kérdést tettem fel magamnak, amikor megnéztem róla egy videót. Persze a választ én sem tudom sajnos.  De amint megnéztem a videót, eszembe jutott valami. Néhány évvel ezelőtt elém került a Pálos keresztes kőről is infó, és amikor a videót megnéztem, ez a kő jutott eszembe, mert ugyebár ezen is megtalálható a kulcslyuk forma. Aztán pedig azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy a videóban, bár annyi mindenhez kötik ezt a formát, és annyi fele megtalálható, egy valamihez mégsem kötötték, és nem említették, ez pedig nevezetesen ez a bizonyos kő. 



Pedig bizony ott a kulcslyuk forma, ez tagadhatatlan ugye. És ez a kő azért meglehetősen híres is. Mégsem esett szó róla a videóban. Ráadásul pont olyan mint az összes többi, amit viszont megemlítettek.

Korábban ugye már én is említést tettem róla, ebben a bejegyzésben:
A legtöbb esetben, sőt mindenhol a formára emberalakként hivatkoznak, és nekem is csak a videó alatt ugrott be, hogy bakker ez egy kulcslyuk forma.

Egyiptomhoz is köthető maga a kulcslyuk forma. Menat amulett:



Honszu egyiptomi istennél is megtalálható, ő ugye a Hold istene:
A Menat egy egyiptomi nyaklánc volt, jellegzetes formájával és ellensúllyal, amely a megfelelő helyzetben tartotta. Ezt a nyakláncot Hathor istennővel és fiával hozták kapcsolatba. Az egyiptomi mitológia szerint egy amulett volt, amelyből Hathor istennő sugározta erejét. Sok képén a termékenység, a születés, az élet és a megújulás szimbólumaként értelmezhető.

Vatikánban is megtalálható a kulcslyuk forma, maga a Szent Péter térnek van ilyen formálya:


Sőt, még Salamonhoz is köthető ez a forma egy gyűrű által:




Japánban is sok ilyen forma megtalálható:

Aztán ott a Szanta Krisztina kút, ami nem mellesleg szintén tökéletesen kivitelett kulcslyuk forma, sőt ismét képbe kerül a Holddal való kapcsolat:


,,Ezenkívül a kútba való leereszkedésnek meglehetősen széles bejárata van, amit más hasonló szerkezetekről nem lehet mondani. Kiderül, hogy a kút lehetővé teszi az égitestek megfigyelését, és a tavaszi és őszi napéjegyenlőség napján a Nap a forrás felületétől tükröződik, és megvilágítja a kút belső tereit. Azt is megállapították, hogy 18 évente és 6 havonta egyszer a holdfény, amely a maximális magasságban helyezkedik el, behatol a lyukba a kút tetején.,,


Akármi is legyen a titok, valószínűleg még sokáig titok marad, de abban valahogy biztos vagyok, hogy a kőhöz is van köze, és ezáltal a Pálosokhoz. Nem tudom mi és miért, és az is lehet hogy soha  nem derül ki. Mindenesetre érdekesnek találom, és további kutatást igényel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése